I bedazzled my phonee:))

No, that thing up there is not my phone,, but I did bedazzled my phone~ and I'm super-in-love with my 'huney(phone) all over again.. hehe~
If you knw me since highschool, then for sure you know pasal my 'mermaid phone' (my 'ex'phone, i bedazzled it dgn crystal warna biru, and itu membuatkan my hp nampak mcm sisik ikan, which is why my friends bagi my phone name, mermaid phone).. My 'ex'phone look so AWESOME that orang semua taktau yang sebanarnya my phone tu dah uzur gila(read dekat 'Oh Handphone' , June 2009) and even ada orang yang cakap my phone tu limited edition~ haha, lah sangat kannn~

Well, I buat bedazzled tu because my 'ex'phone
tersangat lah hodoh, and i cant stand the hodohness of my hp, so,, blingbling! hehee~
and now i ada my new phone, and yess dia masih baru, but i just,, i cant help myself from buying that 'blingbling' thinggy~ dia sungguh shinyy~ and preeetttyy~ and AWESOME~~

i mean,, come on~ just look at 'em. inilah love,, baby love!!
















scream scream scream!



i went to SCREAM PARK
semalammm~ and it was FUN! dang! awesome gak tempat tu,
seriously~ i go outing semalam (30hb 12 '09), lala, ika, qibee, and afiq . and oh-yess cerita Chipmunks yang baru tu, OMK! comel doe diorang,, Sspecial Theodore.. COMEL! dah lah chubby,, eeyy, geramgeram!
So basically ape yang kitorang buat is, datang Sunway, beli ticket, pegi makan kat Ppye's (seriously,, mashed potatoes dia sedap, betol), then pegi jalanjalan (i sebenarnye plan nak beli kasut, but -.-' tak jadik *fickle-minded sungguh. ) then pegi tengok wayang, and then screampark babehh!!
but hey,, i seriously ingat yang scream park tu free but then ruperupenye kene bayar jugak rm10 (thank God rm10 je kalau tak -.-') but berbaloi gak lah.. and one thing for sure, Qibee mesti cam tengah pekak sikit telinga kiri dy, pasal I jeritjerit.. (haha, over je Qibee cakap kat I waktu beratur nak beli ticket ScreamPark,, dia kate, "Ika, kat dalam nanti, kalau you ada dengar suara orang pompuan jerit tu nanti, you jangan pandang I tau,, " ) hahahaaa~ doiii
fyi;- Qibee ni memang pengecot sikit, haha:DD
Anyway~~ i had real fun last night, thanks 2 qibee, lala, and afiq(maybe, i dont exactly know nak thank him for what.. .. hehee) but ape ape lah, fun time over, now its already 31st, esok dah New Year and tomorrow I'm heading to London~ oh-yeah~~!
but tonight, , KARAOKE baby~!! heheee

(I'm gonna upload gambargambar Scream Park kat dalam my FB and MS, but sorry kalau gambar tu cam sikit, because, kitorang cam have fun sangat sampai telupa nak tangkap gambar.. heheee)

who are you?

as i skodeng2 my myspace,, its been so long since i last log in kt myspace,, i ternmpak my 'friend' punya page.,, not a friend actually, dia macam, ada kna mengena with my family lah, kire macam,, ye lah family jugak lah kan.. but i prefer panggil dia friend because kitorang agak jarang jumpa but once kitorang jumpa, kitorang cam have fun, share our dirty sicrets and,, buat benda yang girls buat lah kan..

jump.

i saw her page, and i was like, 'damn, i miss her'.. the old her actually.. as time goes by, this girl, my friend, my family, dia berubah like, DUSH! sekejap.. i seriously miss the old her.. the innocent girl yang soft spoken, , i miss her. but then, i know it will come to this and i am super regret for not stopping her awal-awal dulu.. i thought dia boleh control herself but, i guess not.. and now, i learn something that is,, not everyone can handle culture shock.. esspecially her.. last raya, we met but she didnt even talk to me.. she changed her hair, her looks,, drastically..

jump.

and now when i tengok her picture kat myspace, i realise one thing that,, i dont even know gambar siapa yang i tengah tengok sekarang.. .. .. ..

Super Gaga


how much i LOVE lady gaga..

not like girl crush, tapi more like,, admire her work of art.. her songs, her hair, her out of norm outfit, the way she terperanjatkan semua orang dengan penampilan dia(oh come on, donttell me you tak penah tekejut dengan apa yang lady gaga pakai, cuz if you do, then one thing for sure i know that you're lyingg~~)

lady gaga is super amazing. yess i know setiap orang ada cacat cela. gaga pun,, (pity her, taktau nak pakai seluar.. haha jk jk).. you see, one thing about me, if i like something, i would ,, buat research pasal bende tu, and i akan usha that thing over and over again sammpai i bosan..

i bought lady gaga's album 'the fame' and i dengar lagu dia berulang2 kali.. and tambah lagi video dia memang terbaik dari ladang coklat kokocrunch.. so, memang best lah.. and yess, hari tu ika dah hampir bosan dengan gaga(after dia kluakan single 'paparazzi').. ye lah, macam kat kedai cd yang ika slalu pegi tu, dia letak gambar lady gaga besar2 depan kedai and tulis "2009, year for GAGA'.. and so, ika cam fikir, oh sekarang cam dah nak habis 2009, so,, is it byebye gaga olely?
but then tetiba, hari tu outhing with syazzy, she asked i
f i dah dengar lagu latest lady gaga, and i was like,,
''umm, no.. oh, dah ade ek?"
then malam tu jugak ika on ms, and tengok video dia.. OMK! this girl~ hebat~~
like seriously, I WANT HER BRAIN!.. oh wait,, butkan bukan.. nono,, how much i wish yang her idea was my idea..
idea dia sangat AWESOME! seriously.. outfits, hair, nails, everything..
this girl is Sword AWESOME and im guessing, her awesomeness takkan stop sampai 2009 abes.. im guessing it'll stay macam tu, or dia meningkat.. yess..

go GAGA!

tiada bracessss, seee~~

just got back from lunch..
huaa~~
i ate nasi, sayur sedap(i dont know lah ape kah nama masak tersebut), ikan cili, burgerdell(is that how ejaan dia?), and potatoes..but one thing for sure, my dentist will scream his heart out kalau dia nampak apa yang ika makan tadi..
hehee sorry Dr~

yess, ika pegi jumpa dentist check2 gigi, bersihbersih, and after 18tahun ika hidup, ni firsttime kene 'tampal' but thank god my tampal tu warna dia warna gigi, so,, tak nampak.. heheee~~

and i ask doctor pasal braces and yess, dia cakap i should wear braces supaya senyuman ini lagilagi menawan(cewah!).. but doctor yang in charge for braces2 thinggy ni takde, soo,,
NO BRACESSSSS OH YES!!!

hahaah..
ofcourse seronok weh!,, i seriously cuak sbenarnye pasal bracessss,, not because of the pain..
..
..
-.-'..
i mean,, ,, yes,, the pain pun ika risau.. (duh~)
but yang ika takut is my selera makan akan gone wrong, so, itu yang ika taksuka
(knowing me, i LOVE food.. so,, yesss~~)

anyways~ now that ika tak pakai bracessss,, LETS BIG MAC BABY!
haha



start.. ..

and ok, i start my day dengan ayah yelling "ika wake up! i've knock your door banyak kali and i want you to wake-up this instant and go sidai baju and feed the cats!"

haha.. wow~

you see, i dah abes 'contrct' (cewah!) dengan kerja haritu and now i duduk rumah and bersiap2 untuk masuk semula U..
i cant believe yang skarang ni tinggal seminggu je until i balek London. (pfftt!).
and dalam seminggu ni my schdule pack gile, OMK. serious.

isnin ; pegi dentist, bayar yuran, tengok wayang(maybe)
selasa ; beli barang for next sem
rabu ; insyaallah pakai bracesssss (i weallyweally nk pakai cuz i picture my dream wedding i smile with gigi lawa)
khamis ; scream park scream park scream park
jumaat ; dah cuti new year, and memang kene get ready pasal the next day dah kene balek London.
sabtu ; London here i come

wow~ and then kene start belaja,, datang class,, buat kawan,, blaja blaja blaja..
sampaid egree, amek fashion,, amek master in fashion,,, jadi lecturer, bukak butik..
woww~~
i kene score baik punya nextsem,insyaalah, amin.

but for now, ika, you better breakfast cepat before ayah balek and find yang you sebok update blog.. haha
ttyl

love ika zkflee

Boh-san!

You know what. Ika dah bosan dengan myspace(serious).
Bukan apa. Tapi ye lah, semenjak masuk U nie, memang bz gyle! harihari assgmnt baru, and terkocohkocoh nak kejar deadline.. Sedih kan? kan kan??:(
But,,
Itu bukan the main sebab why I bosan dengan myspace. Dia ada baaaaanyak sebab, antara nya~~
1) Bila ada myspace, of course lah nak letak gambar kan? tambahan lagi, Ika memang suuuke bebeno ber'camera whoring' ni.. Tapi, yang menjadi masalah tu, merekamereka yang tidak bertanggungjawab nie(pehh BM!), yess,, merekamereka ni, pergi curi gambargambar Ika! Dah tu, kalau curi je satu hal lah, ini siap sanggup buat profile baru and menyamar jadi Ika sume~~
mak ehh,, banyakk masa korang ek??
2) One thing pasal Ika, Ika sentiasa update friendlist Ika kat myspace. Bukan lah selalu, but, adalah dalam,, sebulan sekali camtu kot, or maybe stiapkali buka, Ika update. And Ika memang akan biarkan friendlist Ika tu tidak lebih daripada 180orang. Yes, Ika akan delete merekamereka yang add Ika tapi tak layan, or yang Ika tak brapa kenal sangat. So, basically, orang kat dalam myspace Ika tu, memang Ika kenal, samaada kawan sekolah, kawan U or kawan yang Ika sendiri pernah jumpa face2face or scenequeen. Tapi, yang membebankan Ika, ialah, dekat friend request Ika tu, memang,, berjelajela lah.. Sampai lebih 3m/s kengkadang. Malas nak approve, hehe.
3) Ini yang paling Ika taksuka. Bila orang dapat tau apa Ika punya password, or diorang sendiri tah macam mane dapat masuk ms Ika. MK!! geram bebeno bile bende ni jadikk~~ Sesedap hati diorang je approve SEMUA friendrequest Ika~ wehh, geram geram geram~~~
aa~ nasibbaik ada tiga je. Nasibbaik tak cukup syarat lagi untuk buat lagu bagi kat Miley Cyrus.. But, seriously, memang,, tah lah, dah bosan lah.. And,, nope, I dont think so yang Ika akan buat facebook.. Maybe tak kot. Alaaaa~ kita kan ada ym~~
jadi,,
MARI BERCHATTING!

Yang confuse?

ok ok,, dalam Ika tengah boringboring duduk kat office(baru balik daripada event kat Putrajaya, foohh! penat gyle!). So, daripada Ika tak buat apeape,, jadi, lebih baik lah kalau Ika buat blog kan kan? Lagi pun,, memang dah lame sangat Ika tak buat blog semenjak Ika masuk U hari tu..



(sorry sangatsangat, bukan takde masa or Ika terlupa. Tapi, realiti, Ika banyak meluangkan masa kat benda lain, cuz, Ika dulu ingat,, kalau dah habis assgmnt, boleh lah update blog.. Ruparupanya, tak~! Waktu takda assgmnt tu lah Ika kene study for exam. hadoii~)







-_-'







Anywayy~~

So, kisah nya harini,, Ika nak cerita pasal, something yang Ika jumpa waktu Ika study kat U.. Opss,, bukan something,, but,, 'someone'.. (acecehh,, tu dah ingat lain lah tu,, eh! bukan lahh~ bukan BF~ tapi,, orang lainn~~).. Dia, lelaki, sangat lawa!(serious) dia, seorang, kaum,, ,, confuse jantina~~



dia,, Mr.B~~



..



Ok, Ika, masa masuk U tu, belum apeape lagi,, Ika dah dengar kawan Ika tanya,,"Wei Ika,, dah jumpe Mr.B?".. And I was like,,"Mr.B? Siapakah??" .. then kawan Ika cakap,,"Dialah 'wanita' yang paling cantik sekali dalam U ni doww~ kau pon kalah!!".. Jadi, bila Ika dengar bende tu, Ika pun cam,, oh ek? lawa bebeno ke mamat tu,, sampai cantik daripada aku??(cehh! over la Ika! bajet lawa,, haha..) Tade lah,, Ika cume tertanyatanya je, yelah,, dah kawan Ika kate dia lagi lawa daripada Ika yang memang au neatural pompuan ni.. So, ofcourse lah Ika cam nak tau siape kan..



Then, dah lame sikit kat U, Ika dah hampir lupe lah pasal Mr.B ni, cuz,, yelah,, buat ape nak kesah sangat pasal dia kan.. Then, satu malam ni, tengahtengah Ika jalan kat library, tetiba Ika ternampak this one 'girl' dy tengah baca buku, and I was like,,"Umm,, clean nye muke dia nie~~" cuz waktu /ika tengok tu, Ika nampak muka dia, LAWA SANGAT!(serious~) tade jerawat, and muka dia putih, hidung mancung,, memang lawa lah~ then,, suddently,, dia berdiri,, OMK! badan dia badan lelaki! cuma dia ada jalan mendada.. But seriously,, can you imagine,, tengok muka orang yang memang lawa bapakbapaknenek,, tapi badan laki.. WOW!!



Lepas dari pada tu,, balik je bilik,, Ika terus bagitau kat kawan Ika,, dia pun camm,,"I told you,, i told you~~".. tapi serious dow,, memang mamat tu,, muka,, pehh! Ika memang teringin bebeno nak tau dia guna product ape untuk kulit dia, cuz,, memang lawa lah!



Then, ada satu hari ni, akak seniour Ika datang lah kat bilik Ika,, showshow dia punya facebook kat kitorang satu bilik. Then, tetiba je dia cam,, "eyy,, you guys nak tengok kawan I nye facebook tak?" and Ika cam,"umm,, siape je?".. then dia jawab,,"Mr.B's.." Umph! ape lagi,, kawan Ika pun cam,, nak nak nak! (bukan obsess tapi,, ye lah, dah tade keje waktu tu,, hehe) .. jadi, kami berlima pun tengok lah facebook Mr.b nie.. OMK! lagi skali! dekat dalam facebook dia tu, ade baaaaaanyak sangat gambar, ada yang full body, ada yang muka sahaja. Tapi, yelah,, kalau muka sahaja, memang,, LAWA lah. And, memang gerenti, siapesiape sahaja yang tengok gambar dia yang muka sahaja tu, memang gerenti akan ingat yang dia ni wanita sejati. Tapi bila tengok gambar full,, o'o~~ kaum confuse jantina~~

haha



anyway~ itu je lah yang Ika nak kongsi kan, saje buat dosa kecik.. Tapi, bila fikirkan balik, Ika bukan nya buat dosa pon,, (kot.kot lah).. Cuz, Ika tak kutuk. Ika cuma nak share story je~~

Tapi kat sini juga Ika nak cakap, sesungguhnya Tuhan itu sangat adil dan bijaksana, jadi, bila dia dah jadikan kita sebagai mana yang kita telah jadikan, kita terima ajalah seadanya, boleh kan? kan kan??

title'less'

And so, here we go again. I seriouly rinddu untuk blogging (like crazy already).. so little time, so much to say. My mums aura tetiba meresap ke dalam juwa ku,lalu menusuk ke kalbu untuk ku perahkan kepada mu.
(dont even bother on asking me ape yang I just said cuz seriously, i-dont-really-understand-what-im-saying?)

but seriously, life kat University mengajar Ika untuk berdikari.
No more kereta untuk pegi class, no more ice-cream di tengah panas, no more lepak2 after class, no more air-cond (like I really kesah about air-cond selama ni - duhh)..

and I mesti cakap, memang betul la ape P.U.M selalu cakap,, "mandirin" . no, maksud dia bukan 'mandi', no, 'mandi sendiri' is not the maksud also. but mandirin menurut P.U.M, bermaksud, berdikari.. which, ape yang Ika tengah buat sekarang (again, like, - duhh)

anyways, kalau Ika ade extra time, Ika, insyaallah akan update blog ni.. Even tho tak ramai followers, but still, its like updating your diari.. And of course I know my parents akan bace blog ni,, kan kan ma, ayah.. I can seeee youu~~~ haha,, and also to my BF&F&F&F,, i know some of you guys akan bace gak blog ni (walau pun dah puas dengar Ika bebel pasal my story-ry-ry kat talifon, right guys?)

and a, yea, I try nak masuk kan gambar, kalau Ika dah betul2 takde mase, k guys..

xoxo ika zee

Out'Thing'

Oh baby!
So basically, hari rabu lepas ialah hari dimana Ika and kawan kawan Ika pergi outing terakhir sebelum masuk University. But ade seorang yang gyle special telah missing in action, tidak laen dan tidak bukan, ialah, Nurulhidayah Haslim.. Bestfriend ku yang ku cintai~
(i love you yaya!)
haha

Jadi, yang datang untuk outing tu ialah;-
#Ika (moi:))
#Syazzy hottie (bestie)
#Qibee bott (bestie)
#Panda mohawk (kawan)
#Tajul (bendi)
#Aro (bendi)
#Bee (bendi)

Jadi merekamereka inilah yang telah menghadirkan diri untuk menghilangkan kesunyian ku disana~
tempat; mutiara damansara . tarikh; 24hb 6 2009 .

So basically, Ika cam excited gile pasal outing ni. First pasal memang Ika cam rindu gile kat Syazz, dy pegi plkn cam lame gyle (ps; syazz, u still owe me burps!). so memang rindu kat dy and akhirnye dapat klua dengan dy~ and actually memang nak pegi keluar ni samesame with yaya but yaya cam busy so, takpe la kan:((

Pagi tu memang Ika up gile early(lah sangat), so cam kemas2 tempat kucing, buat breakfast sume and akhir nye bertolak, but then cam singgah kat Tesco cuz mama nak beli vadey so Ika cam usha jam, o shit dah pukul 10, Qibee dah start callingcalling, peh dah nampak kat dalam handbag cam liplap2 je lampu and, tapi cam buat buat rabon tak nampak.. haha..~~
sorry Qibee~~~

So sampai je kat situ, memang naseb tak kene ceramah free dari Qibee. haha. Semua cam fine, but tetibe cam mama syaza ade emergency ckp yang maybe dy takley tengok cite transformers ngan kitorang cuz alarm rumah tetibe berbunyi. but then masalah tersebut dapat dihandle dengan senang nye dengan pertolongan ayahanda ku yang ku cintai. So ok la~ .. jadi kat Cineleasure tu ade la Qibee, TJ, Aro and Bee (fyi mereka2 ini ialah senior2 Ika. and mereka2 ini ade band benama BENDI (ps; kalo teringin nak dengar lagu dyorang, silasila lah ringan kan jari jemari anda dan taip www.myspace.com/funk_ponytail untuk mendengar lagu mereka di page saye:))

Jadi, lepas tu kami semua cam masok wayang. pergh cite transformers~ micheal bay maseh lagi tak bayar duit kat Ika pasal dy pinjam bumblebee dari Ika an, ciss~ haha. tapi seriously, cerita tu,,
HEBAT DOWWW!! MEMANG LOSER GYLE A SAPE YANG TAK TENGOK!
anyway, cerite tu memang hebat(serious), tak tipu(serious), gempak(serious) sampai kan Ika cam nak gi taoilet pon cam tahan tahan tahan~ takley tinggalkan panggung a, memang rugi besar~ (and Ika gyle jelous cuz mama and ayah nak pegi tengok cite tu lagi skali,, MEMANG~~ huhh)

Jadi, lepas je abes tengok cerite tu, yang Ika ni bajet a , Ika ingat cerite tu abes dlm pukul 1, rupe2nye abes pukul 2~~~ 2.20 kot, tak salah la.. dari pukul 11.45 sampai 2.20(bayang kan betape penoh nye tangki air kitorang menahan, weh takley tinggal wayang~).. anyway, lepas tu kitorang cam, perot Ika dah start nyanyi lagi SillyLily.. so ape lagi,, MAKAN~~~ oleh kerana Qibee bott dah kalah bet ngan Ika,, jadi, dia kene lah belanja Ika:)) hehe~~ burger king babeh! set medium whooper jr~~ oh idaman ku! thank you Qibee,, laenkali kalah bet ngan I lagi tau~~ kenyang I, hehehehe~~

Jadi, makan makan makan, and ade something kat burger king tu yang gyle bagi Ika cam tak kene dow.. Tempat tu cam top je Ika tengok an, pehh, sebelah petronas sume, so memang hot a kan.. krusi sume lawa, meja lawa,, tapi tengok2, tempat nak amek sos tu, takap tekan pastu klua cume stakat 1cm, bengong gyle, ksian Bee dok tekan2 bende tu, yang Ika dah sikit agi nak gelak guling2,, serious spoil o bende tu haha~~

Jadi, lepas2 kitorang makan tu, tetibe panda datang, dengan kawan2 dy. Oleh kerane Ika dah janji ngan Syazz yang Ika nak jalan2 ngan dia, jadi Ika suruh la panda tu pegi makan dgn kawan2 dy dulu, sementare Ika pegi jalan2 dgn Syazzy hottie~ and alhamdulillah kawan Ika hebat dan baek.. kan kan~~ hehehe~~

Kitorang cam sesae pegi Nichii try try baju sume, doing ape yang girls suke buat, but memang ade rase kekurangan a, cuz yaya takde an:(( sobsob..
anyway, lepas tu ktorang pegi kat X-cut, cuz Qibee nak menebas lalang, or should I call it sarang tebuan~ jengjengjeng~~~ and kat situ Ika cam hampirhampir nak saman aunty yang potong rambot Qibee tu, dy cam potong pendek gyle, Ika serious cam rase, "alaa Qibee pendek dow~ tak hot tak hott~~" memang Ika dah bebel2 kat TJ dah. (ps; TJ~~ you still tak begitau pasal yang 'pendek' dengan yang 'cool' tu oo~~~ confuse confuse~~)
but anyway~ rambot Qibee tu lastlast jadi cam, pergh sumpat hott!!! serious dow Qibee, nak sain~~~ hahaaha,, serious hot~ Qibee cam naek kan bahagian tgh dy sikit kan, so jadi cam mohawk a, so macam hot aa~(abes aa lps ni Ika da taley nak jalan sbelah Qibee dah~ haha)

And then abes daripada potong rambot kitorang cam berpecah, TJ,Aro ngan Bee jam jln sendiri, Qibee teman Syazz, I pulak jalan2 ngan Panda.

So , jalan jalan, kitorang pun cam singgah la kat MPH~ baru je singah nak jenguk2 buku, tetibe mama call cakap yang suro amek barang2 kat restoran ape tah, jadi Ika ngan panda pun cam jalan a, carik carik, sesat~ haha, lastlast mama suro Ika tunggu kat Starbucks (umm snang sikit~) amek la barang yang mama beli tu, dia suro jage kan cuz dy nak pegi sembahyang~ then, Qibee pulak bagi msg cakap yang dy pulak tetibe kene balek~ alahai~ so kesian kat Syazz, I nak gi lah teman dy, dy kat Ikano, yang Ika ni confident gyle pegi kat tesco~bengong~ penat gyle panda. kesian dy:(( .. but akhir nye jumpe~~

And oleh kerane penat, Syazzy kan ade kat dlam Popular(fyi, popular cam kat atas skali tau) so sampai2 je, I cam terus duduk kat bangku tu, cam penat gyle o, duduk situ je ngan panda sampai a syazz klua~ haha then kitorang pegi makan A&W~~ then naek balek kat Popular, pastu turun balek and Syazzy balek.. jadi tinggal la I ngan Panda and mama~

So akhirnya, dy tolong bawak kan barang yang mama beli tu balek ke the curve~ and bersurai~~

but anyway~ memang hebat a outing haritu~ best gyle~ banyak gyle Ika nak cakap thanks~~

#TJ,Bee,Aro ; thanks cuz sudi datang and tengok transformer ngan ika sume.. cite tu best an ? an?~~ dua taon depan nanti ade lagi sambongan nye o~ haha~ mesti tengok~~ Ika book ticket aw~ haha
#Paan,Bazil,Nazriq(kwn2 panda) ; thanks cuz tolong bawak Panda~ tanpa korang memang gerenti Panda takley datang cuz dy cam takde transport. Xspecially to Paan yang menjadi driver ejak dari Ika kluar first date ngan Panda.. thanks tau:))
#Syazzy ; Oh girlfriend! kite memang pasti akan merindui awak nanti~ thanks pasal datang~ eventho kite cam takdapat hangout ngan awk sepenuh nye but still I hope awk happy (bengong sesat!) sweet16!! haha
#Qibee ; YOU TERBAEK DOW! qibee I suke gyle!! thanks dow pasal perfume, rantai, gelang burger king, ape lagi ek, oh tebuan~ you hebat o~and rantai tu memang gyle , u memang pelik o~ MAGNET MAGNET~~ haha:DD seriuos qibee you hebat~ gig nanti I FOLLOW I FOLLOW~~ hehehe~ go Qibee,, nak saiinnn~~~
#Panda ; thank you sangatsangat~ you beli I cam hebat gyle cookie tu~ and you cam tolong angkat barang2 berat tu allthe way dari curve pegi ikano, pegi ikea patah balek curve,, you,, memang superman~ ops silap,, hehe thank you:))

THANKYOU KORANG~~~~ MUAH!!
(p.s ; I tak ley upload gambar hari ni cuz sekarang cam dah pukul 1.30 pagi and I still takisiborang lagi cehh, nak masok U, esok dah gerak Melak~ ayoo~ wish me LUCK:))

xoxox Ika:D

Dear Ayah,

I still remember,,

..waktu Ika kecik dulu, Ika kuat gyle berpeluh(seriously,takmalu cakap), jadi memang almost everynight, susah nak tidur,, jadi nanti, ayah akan meniarapkan Ika, and sapu bedak kat belakang ika.. sampai Ika tertidur..

..back when I was a child, bila Ika ade fever, panas sangatsangat, and mama was busy buatbuat makanan untuk Ika, nanti ayah akan duduk kat sebelah Ika sambil bawa gayung isi air and ade towel kecik,, perah towel tu and letak kat my forehead supaya takpanas...

..and how can I lupakan bila,, malam-malam, ayah cerita kan bedtime story untuk Ika.. hehe, and the fun part ialah,, bedtime story Ika bukan setakat ceritacerita dongeng or any lagend story,, tapi bedtime story yang ayah cerita kan, semua ayah yang reka sendiri..

..when I was a child, almost, wait, bukan almost, but memang tiap kali pegi shopping, Ika mesti ikut ayah. Why? because, kalau Ika ikut mama, nanti Ika kene jalan, and jalan, and shopping and jalan. Tapi, kalau ikut ayah,, nanti Ika dapat jalan, and maen game lumba kereta, and game basketball(mostly basketball,ayah SUKE basketball) and macammacam lagi game dekat arcade!.. hehe..

..macam mane ayah nyanyi lagu Micheal Jackson kat dalam kereta and Ika pun ikut nyanyi sama~ and macam mane ayah mempengaruh Ika sampai kitorang dua2 anak beranak suka kat Micheal Jackson..

..waktu pagipagi ahad, Ika dengan mama makan breakfast, tibatiba ayah masuk dapur sambil maenmaen guitar and nyanyi lagu untuk mama..

..and macam mane ayah denda Ika ketuk ketampi sampai seratus kali pasal Ika main api. Haha. Kelaka sangat..

tapi,, itu memang ayah,, semua tu ayah.. Ayah yang main guitar untuk mama, Ayah yang selalu hilang waktu kitorang pegi shopping then tiba2 jumpe dy kat arcade maen basketball and try beat the high score, Ayah yang marah Ika tapi takpernah menjerit or menggunakan kekerasan, Ayah yang penyabar, Ayah yang,, ,, Ayah IKA..

memang takboleh nafi, semua bapa di dunia ini istimewa.. Dari setiap segi,sudut,pandangan,dan sebagainya.. Dan setiap bapa, semestinya istimewa bagi anakanak nya, begitu juga dengan ayah Ika.. ..

I love you, ayah:))

Step by step

Oh! busy busy busy~

UNIVERSITY.

bags; belum habis pack.. Ika tak tau,, ade dresscode yek kat sana nanti? bukan apa, I asked my mom ape yang dia pakai waktu pegi class, and dia ckp dia pakai baju kurung.. o.0' . aww~ Bukan tak suka, yess baju kurung tu ok( like duhh kat sekolah dulu hari-hari pakai).. but itu sekolah,and FYI, kat sekolah dulu baju semua uniform. Seriously, u have no idea macam mane rupa baju kurung Ika yang lain-lain. Almost all of 'em ade labuci and fabric dia macam baju nak pegi kenduri(well memang la kan,, I tak pernah terfikir pun kalau kat U kene pakai baju kurung untuk belajar) and FYI juga, Ika tak banyak baju kurung, yang banyak, kebaya(kebaya lady,oh yea~ love to show off my curves*macam ade! haha) .. but still, anyone yang terbaca blog ni, sila-sila lah bagitau apakah dresscode untuk pegi class nanti?.. excutive punye baju-baju ada bawak, FYI. :))

stationary; o thanks to k a i ~~ he reminds me about stationary~ seriously, kalau dia tak bagi tau,, I'll end up dengan art piece bertajuk , "TEKNIK BERUS BASUH BAJU" .. haha, thanks k a i~ :))

baldi and stuff; ni lagi one thing,, my beg baju je dah muat Qibee,, I even boley sqeeze in Syaza kat dalam beg baju I. campur dengan baldi and stuff lagi,, oh,, how much i pray gila for these precious tidak hilang nanti~ :'(
*fun fact-> semua baran barang Ika (baldi gayung pinggan cawan berus etc) either warna kuning, or black. haha FUN RIGHT!~~ (senang sikit~)

shoes; oh haha~ I think bawa dua kasut je cukup right? I pack one of my fav sneaker, and satu lagi untuk pakai dengan baju kurung~:)) lala~ (mom cakap suruh bawak my heels, and i was like o.0 oh no-no~~ biar pun heels2 ku semua nya murah tapi mereka semua cantik-cantik dan daku tidak mahu kehilangan mereka semua~~)

to-do now; medical checkup, x-ray, dentist~ oh yeaa~~ bayaran semua dah buat~
oh cant wait!! :DD

lagi sikit je for me untuk jadi fashion designer~~ setaraf with Zang Toi, Jimmy Choo(yea I know he's a shoe designer but still,, Im proud of him), and ramai-ramai lagi designer yang dilahirkan oleh UiTM seperti Hatta Dolmat(he's freakin' AWSOME! i LOVE semua desgn2 dia. And a, have you guys seen his blog? you guys should really check him up~ love his new style, with short hair,, plain GORGEO!)


a got to go, MEDICAL CHECKUP~ oh yea..

xoxox

Roommate Problem

Bengang dengan roommate? Tak tahu apa nak buat? GEt ready for the payback time...
(oleh k a i)

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati " horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi" sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat...Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata "Tak lama lagi...tak lama lagi..."
*tak disarankan..

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, "Siot betul, kalah lagi"

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat "Horee...!". bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda..." Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata "Eh, kau rupanya..."
*sesuai dilakukan waktu pokai

10. Kata kat roommate "Ada pesanan penting untuk kau". Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap "Eh...aku dah ingat". Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata "Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la...Macam teknik rebonding...". Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.
*sesuai untuk lelaki.. :DD

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

(dijamin,,)
:DD lol

Oh Handphone

(present)

Like OH hebat hidup ni~

memang first time Ika rase memang hapy habes gile gile a kan.. Kiri kanan asek senyum sampai kat tlinga.
tangan ni asek dok pegang je Handphone ni walaupun tau yang memang takde message yang masuk pon, tapi tetap setia memegangnya dengan penuh kaseh sayang(aduhaii)

Tak pon saje saje carik pasal bukak lagu kat handphone~ mak style~!!~~~~~~

(two days before)

Ok, seperti semua orang tau,, Ika ni agak 'famous' dengan handphone 'blingbling' Ika, right?
memang orang kebiasaan nye bila nampak my phone,they all akan jadi,"PERGH! IKA GEMPAK HANDPHONE~~" and kebiasaan juga Ika akan jawab,"EH, TENGOK TUAN AA~"(sambil senyum2)
tapi, apa orang tak tau,, way way way, deeep inside hati ku ini berkata,*handphone dah nazak kot~cover je gempak~*

-.-

TRUE~
memang betul~
handphone Ika yang dulu tu, kalau tengok dari luar, cover dia Ika dah tukar, Ika taruk shiny silver2 and bedazzeled(sorry wrongspelling) warna biru.. Memang ada orang pernah ingat yang handphone Ika ni limited edition~ haha~ Limited edition la sangat~~
dalaman phone Ika tu, kalau nak tengok, dia memang,, dah,, teruk bebeno sebenarnye..
(serious)

Problem 1; key untuk 'notebook'dh tak boleh guna..
Problem 2; key untuk 'select' kene tekan kuat2 gila..
Problem 3; LCD dh pecah, so memang tak nampak sangat la skrin tu..
Problem 4; baterry cam bodoh, baru charge sampai full, tp bila borak tak sampai 1minit ttbe boleh teroff, then bile 'on' balek phone nnt dia tulis yang 'battery empty'..
Problem 5; memory cam sh*t..
Problem 6; oleh krana memory cam sh*t, jadi kalau nak transfer gambar or video kat PC memang,, harapan nusa bangsa..
Problem 7; dah la memory cam sh*t, USB pnye tempat 'cocok2' tu pon takde..
Problem 8; video lembab..
Problem 9; sound slow gila and pecah-pecah..
Problem 10; battery dah kembong tahap memang nak meletop dah pon..

Haa~~ amek kau~ cukup-cukup sepuluh.. ni kalau bagi kat Miley Cyrus ni, boleh dia buat lagu,, 10things I hate about my phone~~~

ye lah kan,, mane lah handphone ni tak jadi macam ni.. Tak salah Ika lah, handphone ni penah masok air dulu(bukan masok air yang sasau-sasau tu), and dulu mama Ika yang guna phone ni, menurut ayahanda, bonda dulu suka campak-campak phone tu.. kesian~~
Alaa, lagi pon handphone tu memang dah lanjut no usia nye,, dah dekat 5tahun kot.. tak pun 6 tahun.. tua bebeno dahh~~

Jadi, bersempena dengan Ika nak masuk U ni, mama ada lah bawa Ika pegi Sungei Wang, dan di situ juga lah daku membeli handphone baru ku,,(AKHIRNYA~~!!)
ohh,, memang lena gila tidor lepas tu~~pegang handphone baru an~memang cinta btol~~ (haha..).. memang 'clear' sikit mata ni dapat tengok skrin elok2 je,, kalau tak,, selama ni memang *bercinta ah bila tengok skrin~ haha~~

I LOVE YOU~ oh handphone
(ehh,, handphone yang lama pon sentimental gak ann,, simpan~~ simpan~~ buat muzium~~ (haha))

*bercinta=susah gila

Quikie ;)

Haluu~~
ITS JUNE!!~~

Oh GOD, I've been waiting for this month macam crazy!~ and ofcourse, what is so special about this month is that on 27/6 Ika akan pegi mendaftar kat University:)(god i'm so happy)

So basically, apa yang akan berlaku before 26/7 ni ialah Ika akan buat preparation for masuk U nanti(this includes payment,buying stuff/stationaries,mental/physical,and etc)
So,mengharap yang terbaik:)

Oh yea!

xoxo

Sursurvey HEY!

Do you straighten your hair everyday?
- Aaa, tidak~

Do you worry about the size of your boobs?
- If that's my biggest problem, then, WTH ehh?

What's your favorite girly magazine?
- Seventeen, Vogue, yada yada

Would you kill for chocolate?
- Chocolate? menobigfana'choc:)

Jeans or Skirt?
- Jeans. Black.

Do you wear clothes, shoes, jewelry that's uncomfortable?
- Dulu yes, but now, hell no.. Ok fine, except my extreamly hot-4inches-pencil heels..
LOVE THEM xD'

Did you ever spend all day/night getting pretty for a guy?
- Eww! Hell no~ terimalah daku seadanya~ (haha skema)

Would you leave the house without makeup on?
- Yess~~ biar dia bernafas for a while~

Do you think lip gloss is the best?
- I actually prefer 'lip moist' product. Cuz' usually lipgloss cam sticky and colour cam tak tahan, while lipsticks are like tahan lama but takde moist lgsung,, so.. yea.. LIP MOIST! colour dan moist!

Do you yell alot?
- ahaha~ not really..

Is pink truly the best color in the world?
- Ughh~ Black is!

Have you ever dressed unlike yourself to impress a guy?
- No. But Ika penah dressed unlike myself cuz my mom asked me 2.. Sering..

Gold or silver?
- White Gold please:))

Do you dress up too much for holiday?
- Nayy~ Printed T-shirt, Black jeans, Barret, my yellow Converse. Done!

Do you like wearing dresses?
- No~

Do you fall in love easily?
- Ahaha,, so not me~

Do you think you have the best friends ever?
- I dont need two hands~~

Sorry ;)

Ahaha, agak gempak la bila ada orang jumpa Ika and beri comment tentang blog Ika.
Ada yang bagi respond positive, dan ada jugak la yang negative..
tapi takpe, Ika sedia menerima sebarang comment dari anda semua. Tapi,, disibi, Ika ingin menekankan, seperti yang Ika pernah bagi tahu~
Blog ini ditulis oleh Ika, jadi segala isi kandungan/idea2 di dalam blog ini memang keluar daripada otak Ika sendiri.
And kepada mereka yang terasa atas merasakan yang ayat-ayat Ika guna ini agak 'pedas' , Ika minta maaf sangat-sangat. Dan disini juga ingin Ika menyatakan, Ika tulis blog ini bukan kerana Ika sengaja nak 'kene' kan orang atau gedik-gedik nak bagi komen. Tetapi, untuk berkongsi pengalaman dengan semua kerana memang benar segala yang ditulis ni memang bende-bende yang terjadi di sekeliling Ika.
Lagipun, dah nama pun blog ni 'Tentang Ika',, kan kan?~~~

Kesian pengantin tu.

Wedding. Hebat. Tak hebat.
My mom, selaaaaaalu bawa Ika pegi wedding(kan qibee?). Tak kesah lah family ke, kawan ke, atau sesiapa sahaja. Tambahan pula, mama ni kalau pasal wedding, dia memang pandai sanggat. Dari gubahan hantaran, bunga telur, susunan tepak sirih, susunan turutan dulang hantaran, sampai lah posisi dan jarak sesuai antara pengantin dan pengapit,, semua dia tau! Kadang-kadang Ika pernah fikir yang mama ni, lebih kurang samaa saja dengan perempuan yang kat dalam cerita '27 dresses' tu. Ika ni pula jenis tak kesah, jadi setiap kali mama ajak Ika teman dia pegi wedding, Ika ikut je lah. Lagi pun, Ika memang suka pegi wedding, dapat lah menimba beberapa ilmu pasal perkahwinan ni(ye la,kot-kot nanti dapat buka butik yang siap dengan pakel perkahwinan ke?~) and dapat la juga usha-usha idea untuk buat baju by looking at design and material yang digunakan untuk baju pengantin tu and dapat goodies~~ hehe.. oh yea, and free food..

Hampir semua wedding yang Ika pergi, semuanya ada keistimewaannya tersendiri.. Contohnya, dari segi slide show, gubahan hantaran, persekitaran dan sebagainya.. Tapi, ada juga kekurangannya. seperti, slideshow tersekat-sekat, makanan tak berapa sedap, lantai kotor, persekitaran tak elok, tempat tak sesuai dan sebagainya. Tapi, bagi Ika, itu normal lah. Ika masih boleh lagi 'mengaharungi' segala yang kurang tu. Cuma, ada satu benda saja yang bagi Ika, dalam setiap majlis perkahwinan memang tak patut terjadi. Iaitu,,

MAK PENGANTIN TR'OVER-DRESS' DARI PENGANTIN~

ishk . ishk . ishk .

Apa yang terjadi ialah bila 'si emakk' ni pakai terlebih labuci sampai habeh pedih-pedih mata orang sekeliling dibuatnya~ dalam dewan pun terpakse pakai sunglasses yang bajet besar macam Nicole Richie slalu pakai tu semata-mata nak bersalam dengan mak pengantin.(haha).Tambahan pula yang kalau 'si emak' ni memang agak ternama orang nya,maka,habis tenggelam lah pengantin perempuan tu.

Normal lah kalau 'si emak' nak bergaya bersempena anak nak berkahwin, tapi, biar lah cukup sekadar kemas, cantik dipandang dan bergaya tidak lebih dari pengantin perempuan, ini,, yang tak tahan nya, bila 'si ibu' tu pakai baju,, mak aiii~,,'liplap liplap~', sikit lagi dah nampak macam Christmas Tree. Abeh kalau boleh setiap sudut kat tudung dan baju tu diletaknye labuci. Dah ada labuci, di letak pulak dengan keronsang yang,mak~besar penumbuk ha~,ok lagi tu, yang ye ye no nye, makcik tu siap makai make-up,TEBAL pulak tu~ siap pakai 'fake-eyelashes' panjang 1inci tu~ di hiasi pula dengan beg tangan kecik(pun berlabuci juga~) dan cincin-cincin yang menghiasi jari jemari~~ fooh-la-mak! 'CHANGGEH' SUNGGUH IBUNDA MU~

Kenapa lah wahai ibu? mengapa anda berpakai begitu~.. Lagi-lagi kalau yang bergaya tu emak kepada pengantin lelaki, mau nya tergugat habis si pengantin perempuan tu nanti. "Pergh! Canggih mak mertua ku!". . kesian pengantin perempuan tu, tersipu-sipu lah dia. Nak dijadikan cerita, kot-kot yang si anak lelaki ni ialah anak tunggal dalam family, umm! yang 'si ibu' ni dok lah berkepit dengan si anak nya,, hadui~ tenggelam pengantin perempuan. bila sesi photography pula, disusunnya supaya pengantin lelaki tu berdiri disamping ibunya(yang berpakaian 'liplap') kat sebelah kanan dan disebelah kiri nya pula pengantin perempuan. Memang segan nak cakap, tapi memang kenyataan,, habis hilang seri pengantin perempuan. Dah nampak janggal dah gambar tu. Sampai pernah la sekali benda ni terjadi, Ika dah macam , "oih,, siape yang kahwin sebenar nye ni?".. haha..

ishk . ishk . ishk .

Jadi,dengan ini, Ika nasihatkan kepada sesiapa yang bakal menyambut menantu taklama lagi, cuba-cuba lah lihat balik, baju apa yang hendak dipakai nanti. Biar lah ianya kemas, cantik dipandang, dan selesa(yelah, kan nanti nak menyambut tetamu semua). Dan yang paling penting, make-up, masyaallah, jangan over ye makcik. mintak ampun lah sangat tapi yang ni memang Ika terpaksa tekan kan,make-up,tolong lah jangan over dari pengantin. Bagilah pengantin tu peluang, lagi pun, itu kan memang hari mereka~ kan kan? :)

*kalau-kalau ada yang tersalah cakap, ampun dulu yek.. Kang tak pasal-pasal pula tiba-tiba ada 'tarian naga' kat depan rumah Ika, habehh~~

Put 112 on your handphone fastdial !

Ladies especially....please, please read! It's 112 not 999!

A young lady was robbed and slashed on the face two days ago in Taman Desa. She just got off from her car and was in front of her friend's house pressing door bell.. She saw a motorbike with two men coming toward her direction but she thought they were security guards.

Then before she knew anything, one of the men has already slashed her face with a knife and grabbed her bag. She didn't know it was a cut until she touched her face and found out it was bleeding. She was screaming out of shock. One of the man came back (they were already on the motorbike and ready to leave) and tried to slash her again. Luckily she was able to hold on his hand to stop the attack. At that time, her friend came out to check what happen and the men quickly ran away. The cut was 9 cm long and 1 cm deep.

Now those robbers' tactic! is to hurt you first before they rob you so that you are handicapped and can't resist them. Even later there are someone to help, they have to rescue you first instead of chasing them. Please be alert all the time and take every precaution measure you could.

Emergency Number:
Please be aware the Emergency Number worldwide for GSM Mobile (012, 013, 016, 017, 019) is 112 and not 999.
You can dial 112 even without a Sim Card.
If you find yourself out of coverage area of your mobile network and there is an emergency, dial 112 and the mobile will search any existing network to establish the emergency number for you.

Do share this important info with your family members and friends.

Mari MENYANYI ..

Owkeh, ini video yang ayah Ika record.Budak yang kat dalam video ni ialah Qila,dia 'kupu-kupu' Ika.And,agak hebatlah bila tengok budak baru umur 3 / 4 tahun boleh nyanyi camni(for me). And, tetamu undangan bagi video ini ialah,,ibunda ku yang sudi menjadi pengkritik bagi lagu yang bakal dinyanyikan oleh Qila iaitu 'Persis Mutiara' nyanyian sebenar oleh Mila AF~

(yang benar nya, Ika sendiri pun takpernah tau lagu ni,,)

oh well,,, mempersembahkan,,QILA~

video

Kucing!


















from top :
# Pengkeng - serious,MANJA!
# Celoreng - Mama kepada Pengkeng.
# Abu - Waktu ambik dia kat Pasar dua tahun lepas, saiz dia besar tapak tangan
je,kerempeng gila,but then hantar pegi klinik semua, and now,, O-O
# Dory - Seriously,waktu dia kecik dulu, kitorang(Ika mama and ayah) ingat
yang dia ni betina cuz,well,dia punya 'thinggy' takde, so, kitorang bagi lah
nama dia ni 'Dory', bersempena dengan character kat dalam cerita
Finding Nemo,lagi pun waktu tu adikadik dia yang lain pun kami namakan
ikut nama kat dalam cerita tu(Nemo and Marlin).But then, tautau je, bila
Dory dah besar, baru lah 'thinggy' dia ada~ but then kami still nak keep
nama Dory tu pasal senang nak panggil~
# J.lo - My mistake, dulu waktu dia lahir tahun2006, Ika bagi nama dia J.lo
bersempena dengan nama fav.singer Ika waktu tu, iaitu Jennifer Lopez,
and now, J.lo si kucing ku ini, tak habishabis lah 'buat concert amal'
kat depan rumah,, haadoi~ J.lo J.lo .. ..
# Coreng - Now, dia ni lah yang senior~ Mama kepada J.lo. Ika bela dia sejak Ika
standard 4,, agak lama, kan?


I LOVE my CATS!

Sebagai anak tunggal, Ika memang well, sorang aje,takda tempat nak berbualbual or bergossipgossip or gaduhgaduh. Oleh sebab itu,Ika bela KUCINGS~dengan adanya mereka ini kat rumah,takde la Ika rase macam sensorang aje,kankan~

YES,Ika bercakap dengan kucing Ika(bukan nya bermaksud yang Ika ni gila or what so ever~~)but ala,normal lah kot~kita duduk sensorang kat rumah,tak kan lah nak dok tengok tv je kan,and seperti yang ramai tau,kat sekolah Ika ni agak talkative sikit,so bila once Ika balik dari sekolah je,Ika terus jadi senyap je.Macam Safwan(one of my ex-classmate yang extreamly senyap kat kelas,,but dia pandai tho~).Sebagai remaja,hidup ni ada yang happy tapi ada juga yang agak %$#@#$. You know,sometimes bila Ika taktau nak bagitau masalah Ika or nak share kegembiraan Ika yang Ika rasa Ika takboleh cite kat parent(for cerita pasal yang boyfriend Ika minta couple,,I mean,come on~takkan la nak cita kat parents kan~nanti sahsah kene lectur,padanmuka).So,waktu waktu macam ni lah Ika cerita kat kucingkucing ku~(and sangat terbuktilah yang bahawasanya kucingkucing ini sangat lah good listener,,lah sangat~)

Ok,sebenarnya,Ika ada dalam 20ekor kucing yang Ika bela,and yeap,I remember namanama diorang,but bukan semualah,cuz ada yang Ika telupa,hehe.Umm, so far, yang Ika ingat ialah Putih, Coreng, J.lo, Will, Junsang, Jibut, Celoreng, Tumpang, Pengkeng, Treestar, Snowwhite, Summer, Winter, Autumn, Dory, Nemo and Abu. Tapi sekarang ni cuma tinggal 6ekor sahaja, kerana ada yang dah bagi kat orang, ada jugak yang mati(sakit jantung,and blabla) and ada jugak yang lari cari Girlfriend~cehh! sampai hati~ .. Jadi yang tinggal ni ialah, Coreng, J.lo, Dory,Celoreng, Abu and Pengkeng~

Chillax~


Sure~ Ayah memang~ haha:DD
(ayah dengan segala hormatnya meletakkan garfu yang ada sikit kuih seri muka kat tempat letak pen,,kat bilik dia.. -_-')
#Ika ambik gambar ni waktu dia pegi keje,hehe..

STARSTRUCK!

Here's the thing,,
Ika + (artis) = SOMETHING WRONG SOMEWHERE
Ok, I dont know why, but Ika memang selalu gyle akan jadi tersasul taksemena bila berada di depan celebrity.. Its either I tersasul or Ika kene penyakit Hotstuff,, or maybe both.. the only celebrity yang tak lagi buat Ika tersasul is Sam Bunkface.. I think maybe because I pernah suka dia dulu(yes,, pernah), cuz I thought Sam ni tall and not so very skinny, but then haritu jumpa dia, puas la Qibee tunjuk kat Ika, but oleh kerana ke'skinny'an Sam, Ika terus tak nampak, agak lama jugak la for me to actually betul2 perasan yang itu Sam. Itu pun lepas betul2 tau yang itu Sam, I was like ",, ,, itu SAM? serious? KEDING GILE! cam mat pit!" ,, (and yea,, thank god waktu tu Sam tengah cam on the way nak masuk toilet, so,, dia tak dengar kot,, kot la kan.. hehe,, sorry Sam.)
But then, Ika memang selalu kene cam,, bak kate Lady Gaga,,"starstruck"..
1) Ika + THE GOOD CHARLOTTE ,,
Ok, waktu form4 (2007) haritu, Ika ada pergi jumpa GC. Kat OU, untuk sesi sign2 CD diorang bersempena dengan kehadiran mereka untuk membuat concert kat Malaysia~ dan ini apa yang terjadi .. ..
(standing depan Billy)
Ika: Ak,, akk .. ..
(and Billy memandang)
.. 5 saat kemudian ..
Ika: I love your guitar .. You ROCK!
-_-' i love your guitar? i, love, your, guitar? APAKAH DOW! Ika pun taktau asal Ika cakap camtu!
2) Ika + Noh Hujan ,,
Ika pegi launch untuk SHIFTY MAG haritu(dalam bulan march 2009). And kebetulan Hujan telah dipanggil untuk menbuatkan pesembahan kat launch tersebut. jadi Ika dengan penuh Xcited nya, terus pegi kat Noh lepas je dia habis perform ,, (seriously Qibee, kalau you ade,, kuat semangat I, haha) .. Pegi je kat dia, Ika terus minta nak tangkaptangkap gambar. Ayah yang sporting dengan rela hati jadi camera-man. Banyak jugak la gamba, and agak best cuz lepas tangkaptangkap gambar tu kami ada la borak sikitsikit..
Butbut, kat awal-awal perbualan kami itu lagi, Ika telah buat satu bende yang,, gile,, TAK BEST!
Ayah: Awak ni la Noh ye?
Ika: Aa, ni lah Noh, ayah~
(and mereka shake hand)
Ayah: Noh yang nyanyi lagu slamber slamber je tu kan,,
(and Ika menyelit)
Ika: (sambil pandang Noh),, ayah kata Noh punya suara tak sedap..
(silent)
Noh: .. .. Umm,, saya takde vocal pakcik..(senyum pelik)
-_-'.. .. I SAY NO MORE~
[actually ada banyak lagi but,, TAK KAN LA IKA NAK BAGITAU SUME KAN!~]

Hello~

hier-dee-huu~~
Wow! lama nya takbuat blog.. I am so sorry,, Ika agak sibuk kebelakangan ni, dengan menjahit and menjual and stuff.. hehh..
Selama Ika tak update blog, ada ramai juga yang sibuk tanya-tanya bila nak update(thank you guys:)) and tak kurang juga ada yang sibuk suruh Ika delete Ika punya blog .. SAY WHATT~~~
haha..

Ok,seperti semua orang tau, Ika sekarang tengah tunggu dengan penuh sabar nya untuk masuk Universiti(hope Uitm tho), and sama lah dengan semua rakan-rakan sepejuang Ika tahun lepas(kecuali Nas yang menjadi budak sekolah semula kerana sebab-sebab tertentu yang tak dapat dielakkan).

Jadi kat sini Ika nak ucapkan good luck kepada semua kawan, and hopefully korang semua dapat masuk U and kite same same jadi Famous(Ika merapu),, give me 5years and I'll come to you along dengan my private jet and kita sume boley pegi shopping kat Paris(better pray!)..
And oh yea, Ika dah start miss my highschool friends. Terutama sekali budak kelas 5science3.
Oh well,, semoga berjaya kat korang, and , kalau ada buat reunion,, jangan sombong tak ajak;(

Ority, enough enough, TRA~

Feedback ; Single or Taken?

ok,, here's the thing,, single or taken?

for me, single ke,, taken ke,, SAAME je~

(really~)


Ika terbaca satu blog nie, bincangkan mengenai mereka yang couple lelebey(mereka yang bercinta terlebig lebih macam dah nak kahwin). well, if you ask me, Ika akan jawab, ada betul and ade salah nya bercinta sampai macam tu..

for those yang umur macam 25++, I think its ok for them to berada dalam status 'kemaruk cinta' ni,, tapi,, biarlah sampai naik pelamin and biarlah bila dah naik pelamin pun, rasa cinta tu takpudar.(acecee~).. but for those yang baru umur macam,, still boleh consider as teenagers lagi, rasa kemaruk cinta tu, sebenarnya, kalau nak diikutkan, sepatutnya takperlu ada.. kemaruk cinta kepada bukubuku, memang patut ada pada setiap teenagers sebenarnya.. but Ika tak kata salah for them yang nak bercinta waktu teenagers, Ika sendiri pun teenagers jugak, and Ika sendiri pun pernah bercinta jugak, cuma,, rasa cinta tu harus lah dikawal, jangan lah sampai melebih lebih sampai macam orang 'gian nak kahwin'~ (aa,,bab ni takleh la den nak menolong, yang kene mengawal nya ialah diri sendiri)


kepada mereka yang single, memang patut lah bagi anda semua.. Single itu FUN~ memang takboleh dinafikan,. hidup hanya focus sayang/cinta kepada Tuhan, Ibubapa dan Buku(ilmu).. memang Ika pernah rasakan yang mereka yang hidup single ni sebenarnya lagi hebat hidup dia,, bcuz dia boleh focus kepada sesuatu without fikirfikir pasal boyfriend/girlfriend yang jauh nun disana(acecee~~).. Dan Ika jugak rasa, mereka yang single ni takde sebab untuk mereka untuk tidak berjaya dalam hidup!(agree??) kan? takyah fikirfikir sume~
kepada teenagers yang sudah berpunya,its ok untuk korang start hangout lebih dengan girlfriend/boyfriend lebih daripada hang out dengan kawan but jangan lah sampai perbuatan korang semuanya terbatas.. Ika paling benci gyle bila kawan Ika bagi alasan "I takley klua dgn you la, nanti ape pulak girlfriend I fikir nanti.." ,, I was like? wata???~~ bukan nya Ika nak ajak kahwin lari pon~~ kn? and Ika juga ada perasan, mereka yang dah couple, kadangkadang cepat gyle berubah, dari segi physical and pendirian.. mereka yang sering berubah ialah, ofcourse, kaum hawa.. they will start jadi macam seseorang yang tak tau nak buat keputusan sendiri, semmuua nak tanya pendapat boyfriend.. Asal sampai jadi macam tu? tak patut laa,, Ika sebagai kawan terase gyle kot bila kawan Ika jadi cam tu.. Dia seolah olah jadi LEMAH.. lemah sangat.. come on laa,, stand up la wahai girlfriend~ bak kate pakcik Ika,, "alaa, bukan nye suami pon" kn?
tak kurang jugak dengan kaum adam,,.. ini lagi satu, Ika ada kenal seorang ni, tersangat la pengecut taik HIDUNG dengan girlfreind dia,.. tapi bila girlfriend dia takde,, mula la,, pandai je cakapcakap kat Ika pasal bad things yang girlfriend dia buat sume,, tapi memang ye, girlfriend dia even pernah kutuk kutuk Ika just kerana Ika pernah borak dengan dia,, and did I mention, stiap kali kitorang borak, distance antara that guy dengan Ika ialah jarak antara satu rumah satu rumah?(tak ke gyle jauh? nak buat ape je oo~~)heish~ pernah sekali tu, si manusia dari kaum adam ni' dokdok la cakap/meluahkan perasaan dendam membara dia pasal girlfriend dia kat Ika, berbuih dia kutuk pasal girlfriend dia, Ika jugak la yang jadi tempat mengadu,.. ok la,, takpe,, kawan.. Ika dengar je,, then Ika nasihat kan lah kat dia, "why not you break up je ngan dia? bukan nya Ika nak jadi jahat,ok but, come on la,, you laki oo~".. and lepas je dari Ika nasihat dia tu,,ok, dia break up ngan that girl,, but tak sampai sebulan,, tau tau je, dia dah couple balik ngan that girl.. apekah anda ni telah membina dinding konkrit disekaliling jantung anda? ha? hey,, pelik pelik..
ok, ape yang Ika nak cakap sebenarnya, tolong lah, kepada mereka(teenagers khasnya) tolonglah,, jangan lah terlampau kemaruk cinta.. Yang si perempuan dok jadi queen,, yang si laki pulak dok jadi kuli.. korang tak fikir ke,, ni baru je couple tau,, belum lagi kahwin.. korang takpernah fikir?kalau dah awal awal lagi dah yang si laki jadi pak turut yang si perempuan jadi si perintah,, nanti dah kahwin ape yang akan jadi? and,, bila couple ni, tolong la jangan lebihlebih sangat,, just keep it low laa,, lagi better what? kot ye pun nak taruk gambar bemesra dengan kekasih hati, jangan la sampai letak gambar 'project atas katil'~ korang kene ingat, yes, memang niat korang ialah untuk tunjuk kat semua orang yang korang tengah bahagia,but,fikir la, orang kat luar sana tu, takda la semuanya jahat, tapi, tak semua nya jugak baik,, macam macam diorang boleh buat dengan gamba 'project atas katil' korang tu~ Lagipun,umur korang pun ape lah sangat, lebih kurang sama dengan umur Ika yang seciput daun ni je kn?. hidup panjang lagi~ live your life aa~
bagi mereka yang dah tersedar setelah baca Ika punya blog ni, bagus a.. but mungkin boyfriend/girlfriend tak bersetuju.. well then, try talk dengan girlfriend/boyfriend korang baikbaik,, bagitau diorang yang berubah sikitsikit bukan lah bermaksud korang tak suka dia lagi,.. cube cakap slowslow, mane la tau dia akan berubah hati kan? and, well Ika nak cakap la, Ika pun perempuan kan, Ika faham girls out there memang ramai yang kuat cemburu dengan boyfriend sendiri(tambahan lagi kalau boyfriend tu gylegyle hensem waahwahhh~~),, jangan lah dok mengintip pasangan anda tu,, tak lari kemana pun si'dia' tu kalau awak lah yang bertahta dihati nya~ percayaaalah~,, Ika takleh nafi, Ika pun ada jugak jelous2 jugak, but buat masa ni, Ika cuba control, jangan marahmarah taktentu pasal.. takbaik untuk muka anda~(nanti berkedut~ cream anti-aging dah mahaalll).. and untuk lelaki pulak,, JANGAN GEDIK BLAGAK DIRI TU HEBAT SANGAT OK! tak yah nak controlcontrol girlfriend awak tu k! kepada girls yang telah dikongkong oleh boyfriend mereka,, "whoi! tinggal kan je jantan tu girlfriend!~ dia takpatut memiliki dirimu yang PANAS itu~" lelaki camtu, patut tolak tepi je~~tak pun,, kalau awak gentle~~ pergi lah berbincang dengan si'dia~'..
yang mereka kat luar sana yang dok pikir 'budakbudak sekarang ni takde la kerja lain asek nak bercintun je~~',, well,, anda salah! kami the teens ada banyak bende lain yang boleh kami buat~~ and tak semua teenagers tu kalau bercinta bagai nak gilaa~ cuma mereka yang 'system otak agak terbatas' je yang buat macam tu~ betul~~ jadi, jangan lah marahmarah kalau dapat tau budakbudak dah start ade crush laa, dah ada couple laa,,.. dan jangan la jugak ignore je diorang tuu~ jangan marah diorang~ selagi diorang tak buat benda taksenonoh, jangan marah,, but nasihat~ cakap kat diorang yang hidup ni panjang lagi,, its ok untuk dapat pengalaman tapi biarlah pengalaman tu boleh membuatkan kita ni senyum bila mengingatkan nya dan bukan menangis,, tak gitu muridmurid? heheee~
huih~ panjang jugak Ika membebel kali ni ek? woww~ gempur(gempak)~ hee~ ohkeh,, sampai sini saje lah yee,, btw,, apa yang Ika cakap ni semua pendapat Ika, jadi kebada mereka yang takbersetuju,, silasila lah bagi comment, lagipun,, Ika ni kan manusia biasa je~ takperfectkan? tambahan lagi Ika ni pun baru umur seciput jagung~ hehee~~
;DDjangan marahmarah~




MAHU LEBIH?

SILA TEKAN 'OLDER POST' :)