Mari MENYANYI ..

Owkeh, ini video yang ayah Ika record.Budak yang kat dalam video ni ialah Qila,dia 'kupu-kupu' Ika.And,agak hebatlah bila tengok budak baru umur 3 / 4 tahun boleh nyanyi camni(for me). And, tetamu undangan bagi video ini ialah,,ibunda ku yang sudi menjadi pengkritik bagi lagu yang bakal dinyanyikan oleh Qila iaitu 'Persis Mutiara' nyanyian sebenar oleh Mila AF~

(yang benar nya, Ika sendiri pun takpernah tau lagu ni,,)

oh well,,, mempersembahkan,,QILA~

video

Kucing!


















from top :
# Pengkeng - serious,MANJA!
# Celoreng - Mama kepada Pengkeng.
# Abu - Waktu ambik dia kat Pasar dua tahun lepas, saiz dia besar tapak tangan
je,kerempeng gila,but then hantar pegi klinik semua, and now,, O-O
# Dory - Seriously,waktu dia kecik dulu, kitorang(Ika mama and ayah) ingat
yang dia ni betina cuz,well,dia punya 'thinggy' takde, so, kitorang bagi lah
nama dia ni 'Dory', bersempena dengan character kat dalam cerita
Finding Nemo,lagi pun waktu tu adikadik dia yang lain pun kami namakan
ikut nama kat dalam cerita tu(Nemo and Marlin).But then, tautau je, bila
Dory dah besar, baru lah 'thinggy' dia ada~ but then kami still nak keep
nama Dory tu pasal senang nak panggil~
# J.lo - My mistake, dulu waktu dia lahir tahun2006, Ika bagi nama dia J.lo
bersempena dengan nama fav.singer Ika waktu tu, iaitu Jennifer Lopez,
and now, J.lo si kucing ku ini, tak habishabis lah 'buat concert amal'
kat depan rumah,, haadoi~ J.lo J.lo .. ..
# Coreng - Now, dia ni lah yang senior~ Mama kepada J.lo. Ika bela dia sejak Ika
standard 4,, agak lama, kan?


I LOVE my CATS!

Sebagai anak tunggal, Ika memang well, sorang aje,takda tempat nak berbualbual or bergossipgossip or gaduhgaduh. Oleh sebab itu,Ika bela KUCINGS~dengan adanya mereka ini kat rumah,takde la Ika rase macam sensorang aje,kankan~

YES,Ika bercakap dengan kucing Ika(bukan nya bermaksud yang Ika ni gila or what so ever~~)but ala,normal lah kot~kita duduk sensorang kat rumah,tak kan lah nak dok tengok tv je kan,and seperti yang ramai tau,kat sekolah Ika ni agak talkative sikit,so bila once Ika balik dari sekolah je,Ika terus jadi senyap je.Macam Safwan(one of my ex-classmate yang extreamly senyap kat kelas,,but dia pandai tho~).Sebagai remaja,hidup ni ada yang happy tapi ada juga yang agak %$#@#$. You know,sometimes bila Ika taktau nak bagitau masalah Ika or nak share kegembiraan Ika yang Ika rasa Ika takboleh cite kat parent(for cerita pasal yang boyfriend Ika minta couple,,I mean,come on~takkan la nak cita kat parents kan~nanti sahsah kene lectur,padanmuka).So,waktu waktu macam ni lah Ika cerita kat kucingkucing ku~(and sangat terbuktilah yang bahawasanya kucingkucing ini sangat lah good listener,,lah sangat~)

Ok,sebenarnya,Ika ada dalam 20ekor kucing yang Ika bela,and yeap,I remember namanama diorang,but bukan semualah,cuz ada yang Ika telupa,hehe.Umm, so far, yang Ika ingat ialah Putih, Coreng, J.lo, Will, Junsang, Jibut, Celoreng, Tumpang, Pengkeng, Treestar, Snowwhite, Summer, Winter, Autumn, Dory, Nemo and Abu. Tapi sekarang ni cuma tinggal 6ekor sahaja, kerana ada yang dah bagi kat orang, ada jugak yang mati(sakit jantung,and blabla) and ada jugak yang lari cari Girlfriend~cehh! sampai hati~ .. Jadi yang tinggal ni ialah, Coreng, J.lo, Dory,Celoreng, Abu and Pengkeng~

Chillax~


Sure~ Ayah memang~ haha:DD
(ayah dengan segala hormatnya meletakkan garfu yang ada sikit kuih seri muka kat tempat letak pen,,kat bilik dia.. -_-')
#Ika ambik gambar ni waktu dia pegi keje,hehe..

STARSTRUCK!

Here's the thing,,
Ika + (artis) = SOMETHING WRONG SOMEWHERE
Ok, I dont know why, but Ika memang selalu gyle akan jadi tersasul taksemena bila berada di depan celebrity.. Its either I tersasul or Ika kene penyakit Hotstuff,, or maybe both.. the only celebrity yang tak lagi buat Ika tersasul is Sam Bunkface.. I think maybe because I pernah suka dia dulu(yes,, pernah), cuz I thought Sam ni tall and not so very skinny, but then haritu jumpa dia, puas la Qibee tunjuk kat Ika, but oleh kerana ke'skinny'an Sam, Ika terus tak nampak, agak lama jugak la for me to actually betul2 perasan yang itu Sam. Itu pun lepas betul2 tau yang itu Sam, I was like ",, ,, itu SAM? serious? KEDING GILE! cam mat pit!" ,, (and yea,, thank god waktu tu Sam tengah cam on the way nak masuk toilet, so,, dia tak dengar kot,, kot la kan.. hehe,, sorry Sam.)
But then, Ika memang selalu kene cam,, bak kate Lady Gaga,,"starstruck"..
1) Ika + THE GOOD CHARLOTTE ,,
Ok, waktu form4 (2007) haritu, Ika ada pergi jumpa GC. Kat OU, untuk sesi sign2 CD diorang bersempena dengan kehadiran mereka untuk membuat concert kat Malaysia~ dan ini apa yang terjadi .. ..
(standing depan Billy)
Ika: Ak,, akk .. ..
(and Billy memandang)
.. 5 saat kemudian ..
Ika: I love your guitar .. You ROCK!
-_-' i love your guitar? i, love, your, guitar? APAKAH DOW! Ika pun taktau asal Ika cakap camtu!
2) Ika + Noh Hujan ,,
Ika pegi launch untuk SHIFTY MAG haritu(dalam bulan march 2009). And kebetulan Hujan telah dipanggil untuk menbuatkan pesembahan kat launch tersebut. jadi Ika dengan penuh Xcited nya, terus pegi kat Noh lepas je dia habis perform ,, (seriously Qibee, kalau you ade,, kuat semangat I, haha) .. Pegi je kat dia, Ika terus minta nak tangkaptangkap gambar. Ayah yang sporting dengan rela hati jadi camera-man. Banyak jugak la gamba, and agak best cuz lepas tangkaptangkap gambar tu kami ada la borak sikitsikit..
Butbut, kat awal-awal perbualan kami itu lagi, Ika telah buat satu bende yang,, gile,, TAK BEST!
Ayah: Awak ni la Noh ye?
Ika: Aa, ni lah Noh, ayah~
(and mereka shake hand)
Ayah: Noh yang nyanyi lagu slamber slamber je tu kan,,
(and Ika menyelit)
Ika: (sambil pandang Noh),, ayah kata Noh punya suara tak sedap..
(silent)
Noh: .. .. Umm,, saya takde vocal pakcik..(senyum pelik)
-_-'.. .. I SAY NO MORE~
[actually ada banyak lagi but,, TAK KAN LA IKA NAK BAGITAU SUME KAN!~]

Hello~

hier-dee-huu~~
Wow! lama nya takbuat blog.. I am so sorry,, Ika agak sibuk kebelakangan ni, dengan menjahit and menjual and stuff.. hehh..
Selama Ika tak update blog, ada ramai juga yang sibuk tanya-tanya bila nak update(thank you guys:)) and tak kurang juga ada yang sibuk suruh Ika delete Ika punya blog .. SAY WHATT~~~
haha..

Ok,seperti semua orang tau, Ika sekarang tengah tunggu dengan penuh sabar nya untuk masuk Universiti(hope Uitm tho), and sama lah dengan semua rakan-rakan sepejuang Ika tahun lepas(kecuali Nas yang menjadi budak sekolah semula kerana sebab-sebab tertentu yang tak dapat dielakkan).

Jadi kat sini Ika nak ucapkan good luck kepada semua kawan, and hopefully korang semua dapat masuk U and kite same same jadi Famous(Ika merapu),, give me 5years and I'll come to you along dengan my private jet and kita sume boley pegi shopping kat Paris(better pray!)..
And oh yea, Ika dah start miss my highschool friends. Terutama sekali budak kelas 5science3.
Oh well,, semoga berjaya kat korang, and , kalau ada buat reunion,, jangan sombong tak ajak;(

Ority, enough enough, TRA~

MAHU LEBIH?

SILA TEKAN 'OLDER POST' :)