Dear Ayah,

I still remember,,

..waktu Ika kecik dulu, Ika kuat gyle berpeluh(seriously,takmalu cakap), jadi memang almost everynight, susah nak tidur,, jadi nanti, ayah akan meniarapkan Ika, and sapu bedak kat belakang ika.. sampai Ika tertidur..

..back when I was a child, bila Ika ade fever, panas sangatsangat, and mama was busy buatbuat makanan untuk Ika, nanti ayah akan duduk kat sebelah Ika sambil bawa gayung isi air and ade towel kecik,, perah towel tu and letak kat my forehead supaya takpanas...

..and how can I lupakan bila,, malam-malam, ayah cerita kan bedtime story untuk Ika.. hehe, and the fun part ialah,, bedtime story Ika bukan setakat ceritacerita dongeng or any lagend story,, tapi bedtime story yang ayah cerita kan, semua ayah yang reka sendiri..

..when I was a child, almost, wait, bukan almost, but memang tiap kali pegi shopping, Ika mesti ikut ayah. Why? because, kalau Ika ikut mama, nanti Ika kene jalan, and jalan, and shopping and jalan. Tapi, kalau ikut ayah,, nanti Ika dapat jalan, and maen game lumba kereta, and game basketball(mostly basketball,ayah SUKE basketball) and macammacam lagi game dekat arcade!.. hehe..

..macam mane ayah nyanyi lagu Micheal Jackson kat dalam kereta and Ika pun ikut nyanyi sama~ and macam mane ayah mempengaruh Ika sampai kitorang dua2 anak beranak suka kat Micheal Jackson..

..waktu pagipagi ahad, Ika dengan mama makan breakfast, tibatiba ayah masuk dapur sambil maenmaen guitar and nyanyi lagu untuk mama..

..and macam mane ayah denda Ika ketuk ketampi sampai seratus kali pasal Ika main api. Haha. Kelaka sangat..

tapi,, itu memang ayah,, semua tu ayah.. Ayah yang main guitar untuk mama, Ayah yang selalu hilang waktu kitorang pegi shopping then tiba2 jumpe dy kat arcade maen basketball and try beat the high score, Ayah yang marah Ika tapi takpernah menjerit or menggunakan kekerasan, Ayah yang penyabar, Ayah yang,, ,, Ayah IKA..

memang takboleh nafi, semua bapa di dunia ini istimewa.. Dari setiap segi,sudut,pandangan,dan sebagainya.. Dan setiap bapa, semestinya istimewa bagi anakanak nya, begitu juga dengan ayah Ika.. ..

I love you, ayah:))

1 comment:

MAHU LEBIH?

SILA TEKAN 'OLDER POST' :)